FOTO-DOCUMENT: Bulevardul Elisabeta, asa cum nu l-ati vazut niciodata

[ad_1]

Așa cum… nu l-ați văzut niciodată. Într-o fotogarfie rară, de-o frumusețe ce amintește pașii Micului Paris… Bulevardul REGINA ELISABETA.

Priviși cât de armonic din punct de vedere architectural cât de elegant, romanțat, chiar… era acest loc de poveste din centrul Bucureștilor.

Bulevardul Regina Elisabeta din București este situat în sectorul 5 și leagă Piața Universității de Piața Mihail Kogălniceanu. De-a lungul străzii se află o serie de instituții politice, administrative, culturale importante, precum și o serie de hoteluri, obiective culturale și cel mai vechi parc din București, Parcul Cișmigiu.

În anul 1870 se deschide circulației ”Bulevardul Doamna Elisabeta”, care va purta numele de Bd. Academiei până în 1930 când devine „Bulevardul Regina Elisabeta” după numele elei dintâi regine a României. În 1948, primul an de republică populară, când numele care aveau conexiuni cu vechiul regim sunt înlocuite, artera capată numele de „Bulevardul 6 Martie” pentru ca după numai 17 ani, în 1965, după moartea liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej să fie redenumit… „Bulevardul Gh. Gheorgiu-Dej”.

Sursa foto: Jon Dogar-Marinesco

Articolul FOTO-DOCUMENT: Bulevardul Elisabeta, asa cum nu l-ati vazut niciodata apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Previous post Directorul de la Intretinere Drumuri Nationale si Autostrazi din cadrul CNAIR, retinut de DNA, dupa ce a fost prins in flagrant cand lua mita
Next post „O noapte furtunoasa”: Fotografii-UNICAT cu actori de legenda pe scena Teatrului de Stat din Ploiesti