Afla cum te feresti de raceala cu o reteta simpla de supa de pui de tara!

Iarna si primavara sunt anotimpurile in care raceala ne da batai de cap – dar nu te ingrijora, exista o solutie foarte simpla! Daca vrei un sistem imunitar puternic, care sa tina bolile la distanta, trebuie sa mananci alimente bogate in nutrienti.

Cel mai usor mod in care poti face asta este sa pregatesti o supa cu pui de tara. Iata cum o prepari!

Supa de pui de tara – reteta simpla, pas cu pas

Sa incepem cu ingredientul cheie al unui supe bune de pasare: carnea proaspata. Pentru aceasta reteta, este esential sa alegi un pui de tara de calitate, de la un producator certificat si recunoscut pentru calitatea produselor sale.

Carnea de pui de tara, spre deosebire de cea a pasarilor crescute industrial, este mai ferma si mai gustoasa, datorita modului natural in care pasarile sunt crescute. Daca te intrebi care este secretul supelor pe care le mancai in copilarie la bunici, acum l-ai aflat – pasari de curte crescute lent, fara antibiotice si hormoni.

Nu este complicat sa prepari o supa gustoasa, care sa te incalzeasca si sa te fereasca de orice raceala. Pentru a prepara supa de pui de tara, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 pui de tara intreg, curatat si taiat in bucati
  • 3 morcovi mari, curatati si taiati rondele
  • 2 teline mici, curatate si taiate cubulete
  • 1 pastarnac mare, curatat si taiat rondele
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata julienne
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • Sare, piper dupa gust
  • 2 foi de dafin mari
  • 2 litri de apa sau supa de legume
  • Patrunjel proaspat, tocat, pentru servire

Pasul 1: pregateste carnea de pasare de tara

Intr-o oala mare, adauga bucatile de pui de tara si acopera-le cu apa. Lasa-le sa fiarba pana cand la suprafata apei nu se va mai ridica spuma. Astfel, la final, vei avea o supa clara si gustoasa.

Pasul 2: adauga legumele

Dupa ce ai scos toata spuma, adauga morcovii, telina, pastarnacul, ceapa, usturoiul si foile de dafin in oala. Sarea si piperul le adaugi tot acum, ajustand cantitatea dupa gust.

In plus, nu uita, daca vrei sa adaugi si alte legume, precum ardei gras sau cartofi, o poti face fara probleme.

Pasul 3: lasa totul sa fiarba

Acum, lasa supa sa fiarba la foc mic pentru cel putin o ora si jumatate sau pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os.

Aceasta este partea care necesita putina rabdare, dar merita fiecare minut. Pe masura ce supa fierbe incet, aromele se vor combina, iar carnea de pui de tara se va fragezi perfect.

Pasul 4: servirea

Dupa ce supa a fiert, este momentul sa scoti carnea, sa o cureti de pe oase si sa o pui inapoi in supa. De asemenea, poti lasa supa fara carne, o poti servi separat sau o poti transforma intr-o salata de pui de tara delicioasa.

Serveste-o in bol, presara frunze de patrunjel tocat deasupra si… pofta buna! Ai pregatit o supa delicioasa, perfecta pentru un sistem imunitar slabit. Supa din pui si legume este bogata in nutrienti benefici pentru un corp sanatos.

Nu este greu sa ai o dieta bogata in nutrienti care sa fie si gustoasa. Daca vrei sa ai pe masa ta doar preparate din cele mai bune ingrediente, bacania online Ograda Verde este locul unde gasesti produse de tara naturale, proaspete, de cea mai buna calitate.

Odata ce vei gusta din mancarea facuta cu produse de la Ograda Verde, nu te vei mai intoarce la ingredientele pe care le foloseai pana acum. Incearca-le si gusta diferenta!

Previous post Cand este momentul potrivit sa ceri ajutorul unei firme de paza pentru afacerea ta?
Next post Balizele rutiere – ce reprezinta si care sunt cele mai potrivite materiale pentru producerea lor